کاهش حجم و بهینه سازی دیتابیس وردپرس
در مقاله قبل در مورد افزونه wp optimize و رفع مشکل سنگین شدن دیتابیس وردپرس صحبت کردیم و توسط این افزونه حجم های اضافی دیتابیس را کاهش دادیم، در این جلسه کمی تخصصی تر در مورد ساختار دیتابیس وردپرس و همچنین نحوه حذف اطلاعات اضافی از دیتابیس وردپرس توضیح می دهیم، اگر شما کاربر عزیز با مشکل سنگین شدن دیتابیس وردپرس مواجه شده باشید پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه نمایید.
راه کار های مفید برای بهینه سازی و کاهش حجم دیتابیس وردپرس
وردپرس سیستمی محبوب و با امکانات فراوان است که بیش از ۷۴ میلیون سایت از این سیستم استفاده می کنند، وجود قالب های حرفه ای و افزونه های زیاد آن باعث شده کاربران خیلی راحت بتوانند هر سایتی را راه اندازی کنند و از هر امکانی استفاده کنند، اما گاهی اوقات برخی از این امکانات می تواند باعث مشکل سنگین شدن دیتابیس وردپرس شود، در این جا دیگر حتی با حذف یا غیر فعال کردن افزونه مشکل شما رفع نمی شود، اطلاعات در دیتابیس شما موجود است و تنها راه حل رسیدگی به دیتابیس و بهینه سازی آن می باشد.
حذف جداول سنگین غیر کاربردی دیتابیس
بهترین روش برای خالی کردن دیتابیس وردپرس جهت کاهش حجم و بهینه سازی دیتابیس استفاده از phpmyadmin است، شما می توانید در کنترل پنل هاست سی پنل با کلیک روی گزینه phpmyadmin به طور خودکار وارد این سیستم می شود و در پنل دایرکت ادمین نیز با کلیک روی این گزینه از شما نام کاربری و رمز درخواست می شود که باید نام کاربری و رمز دیتابیس خود را وارد نمایید، اگر آن را فراموش کرده اید در فایل منیجر خود فایل wp-config.php اطلاعات نوشته شده است.
سپس بعد از ورود به این سیستم از منو سمت چپ روی نام دیتابیس خود کلیک کنید تا جداول آن به شما نمایش داده شود.
برخی از افزونه ها مانند افزونه های آمارگیر شما می توانند حجم زیادی ایجاد کنند، در هر جدول اطلاعات حجم آن نوشته شده است، همچنین توسط همان افزونه wp optimize می توانید متوجه شوید این جداول چه مقدار رکورد دارند.
توجه: شما نباید جدول های اصلی دیتابیس خود را حذف نمایید، بلکه باید پس از حذف افزونه های آمارگیر و افزونه هایی که حجم زیادی رکورد در دیتابیس وارد می کنند ابتدا غیر فعال و سپس حذف کنید و سپس در صورت وجود جداول دیتابیس آنها را خالی نمایید.
برخی از جداولی که ممکن است حجم زیادی از دیتابیس شما اشغال کرده باشند (این جداول مثال هستند ، پس از اطمینان از حذف افزونه های مرتبط با این جداول و بک آپ گیری حذف آنها را تست نمایید: wp_statistics_pages ، wp_statistics_visitor ، wp_statistics_visit ، wp_cpd_counter و جدول هایی که مربوط به افزونه های آمارگیری و … شما هستند، شدیدا توصیه می کنیم با توجه به ناشناخته بودن جداول و احتمال اتصال این جداول به سایر جداول بهتر است از کلیه اطلاعات دیتابیس خود بک آپ گیری نمایید تا در صورتی که مشکلی ایجاد شد از آن استفاده نمایید، بهترین اسکریپت برای بک آپ گیری از دیتابیس MySQLDumper است. در صورت حذف هر یک از جدول ها و ایجاد مشکل برای سایت سرور ایران هیچ مسئولیتی نخواهد داشت.
بهترین کار Empty کردن جدول است ، روی گزینه empty جدول مورد نظر کلیک کنید، تا رکورد های داخل آن دیتابیس خالی شود و ترجیحاً از drop استفاده نکنید، سپس سایت خود را تست کنید و یک بار دیتابیس خود را توسط کنترل پنل هاست Optimize نمایید.
حذف پست های کپی
با بررسی برخی سایت های سنگین ( مخصوصاً سایت های خبری ) که مطالب زیادی دارند متوجه شدیم بسیاری از مطالب آنها کپی از سایت های دیگر هستند، اگر شما از افزونه های کپی خودکار مطالب و یا خبرخوان استفاده می کنید توصیه می کنیم دیگر این کار را انجام ندهید، شاید تا چند سال پیش این کار باعث افزایش بازدید برای شما می شد، اما الگوریتم های جدید موتور های جستجو به خوبی می توانند پست های کپی را تشخیص بدهند، بنابراین سایت شما حتی در موتور های جستجو ایندکس شود معمولا در بهترین حالت رتبه شما پس از سایت های اصلی خواهد بود، بنابراین سعی کنید از سایت های دیگران کپی نکنید ، چرا که که معمولا به جز سنگین شدن دیتابیس و کند شدن وردپرس شما و دریافت بازدید ناچیز، سود دیگری برای شما نخواهد داشت.
عدم افراط در برچسب ها و تگ ها
استفاده از برچسب های زیاد نه تنها باعث افزایش سئو شما نمی شود، بلکه سایت شما را کند خواهد کرد، برچسب ها در دیتابیس شما ذخیره می شود، برچسب ها می توانند کاربر شما را کمک کنند تا به سایر مطالب مرتبط دسترسی پیدا کنند، اضافه کردن تعداد زیادی برچسب حتی ممکن است کاربر را گمراه کند تا هیچ وقت از برچسب های شما استفاده نکند یا فکر کند مدیر سایت یک اسپمر واقعی است. پیشنهاد می کنیم برای هر پست خود بیش از چند برچسب اضافه نکنید.
راه کار های برای رفع مشکل کندی وردپرس
۱. حذف آمارگیر ها: بسیاری از آمارگیر ها، باعث کندی و سنگین شدن دیتابیس سایت و کندی وردپرس می شوند، بهتر است به جای استفاده از افزونه آمارگیر وردپرس، از آمارگیر های پیشرفته ای مانند گوگل آنالیتیک استفاده نمایید حتی استفاده از سرویس دهندگان ایرانی مانند وب گذر نیز به دلیل کند بودن سرورهای آن توصیه نمیشود.
۲. حذف افزونه های غیرکاربردی و اضافی: بسیاری از کابرانی که به تازگی با وردپرس کار می کنند تنها به دنبال اضافه کردن امکانات جدید به سایت خود هستند، باور کنید لازم نیست تمام افزونه های وردپرس را در سایت خود تست نمایید، بهتر است فقط تعدادی از افزونه های ضروری را نصب کنید، بنابراین افزونه های غیرکاربردی و اصافی را حذف نمایید.
۳. استفاده از سرویس های هاست لینوکس ایران: برای بالا رفتن سرعت وردپرس خود ، بهتر است از سرویس های میزبانی وب داخل کشور استفاده نمایید، در مطالب تخصصی خود در مورد تفاوت هاست ایران و خارج قبلا توضیح داده ایم ، این سرویس می تواند تا حدودی کندی سایت شما را جبران کند، سرور ایران برای شما یک پیشنهاد ویژه دارد، در سرویس میزبانی وب داخل کشور سرور ایران از هاردهای پرسرعت، رم های نسل جدید و همچنین از وب سرور NGINX استفاده می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه خرید هاست لینوکس حرفه ای ایران مراحعه نمایید.
۴. استفاده از افزونه های کش: حتما شما در مورد افزونه های کش بسیار شنیده اید، این افزونه ها درست مانند یک معجزه در سرعت سایت شما عمل می کند، کار اصلی این افزونه ها، ذخیره نتیجه پردازش های دیتابیس وردپرس شما است، در نتیجه اگر شما با مشکل سنگین شدن دیتابیس مواجه هستید، این افزونه ها می توانند خروجی دریافتی از صفحه را در یک فایلی مانند php ذخیره کنند و در بازدیدهای بعدی، بدون ایجاد درخواست به دیتابیس، مستقیم آن فایل را در صفحه درخواست شده نمایش دهند، نگران نباشید ، شما حتی می توانید تنظیم کنید که کش هر چند وقت یکبار ریست شود و آن را دستی پاک کنید، محبوب ترین افزونه های کش رایگان wp super cache و w3 total cache و یکی از افزونه های غیر رایگان کش وردپرس wp rocket است.